Zoeken
  • woutermetz

Advies aan nieuwe generatie professionals

Je herkent het vast wel. Ben je net lekker aan het werk, krijg je zo’n telefoontje van een onbekend nummer met daarachter een onbekende stem. Of een LinkedIn-bericht voor een te gekke positie die op jouw lijf geschreven is. De arbeidsmarkt roert zich en talentvolle professionals zijn hot.


De vraag in de markt is groot en divers. Dat zorgt voor veel opties. Blijven zitten waar je zit, wisselen van afdeling / praktijkgroep, wisselen van functie, wisselen van organisatie of nu dan toch richting die ultieme droombaan buiten je vakgebied. Maar is het gras daar groener?


Er komt veel kijken bij je keuze:

- persoonlijke ontwikkeling

- salaris

- dynamiek / flexibiliteit

- waardering / betrokkenheid

- cultuur / collega’s

- work life balance

- internationaal / reizen

- professionaliteit / faciliteiten

- locatie / reistijd

- inhoudelijke uitdaging / complexiteit

- specialistische / generalistische rol

- you name it..


Wat een open deur zul je denken. Maar weet jij wat je echt wilt?


Zelf heb ik de overstap gemaakt vanuit de advocatuur naar een ander vak. De fase voorafgaande aan dit besluit was spannend, maar vooral belangrijk. Ik benutte de kans om me breed te oriënteren, eerlijk naar mezelf te zijn en goed na te denken over mijn wensen en ambities voor de toekomst. Zo heb ik eerst onderzocht wat mijn voorkeursgedrag is, wat mijn drijfveren zijn en daarmee wat voor werk bij me past.


Vervolgens kwam ik gericht in contact met diverse mensen bij uiteenlopende organisaties, die me van de gewenste informatie konden voorzien. In deze gesprekken kon ik goed toetsen of een bepaalde propositie bij me zou passen op basis van de informatie die ik over mezelf en de markt had. Zo kon ik erop vertrouwen dat mijn uiteindelijke keuze de juiste zou zijn. En met succes!


Mijn ervaring is dat het goed is om juist een stap terug te nemen als je nadenkt over een volgende. Gun jezelf de tijd om breed te denken en toets deze gedachten. Laat je informeren en inspireren door je opties te bespreken en deze te vergroten. Investeer in jezelf, zo maak je je eigen gras groener.


Dagelijks spreek ik met jonge professionals over de keuzes in hun carrières. Ik dien daarbij als klankbord en denk in een breed perspectief mee over ieders wensen en ambities voor de toekomst.


Ik denk graag met je mee en bied je graag mijn hulp.


Neem gerust contact op, leuk van je te vernemen!


wouter@metztalentmanagement.nl / +3164694588022 keer bekeken

© 2019 - METZ TALENT MANAGEMENT