Zoeken
  • woutermetz

Ontdek en leef je natuurlijke krachten

Mijn vorige blog ging over het zorgvuldig maken van carrièrekeuzes. Deze ook, maar pas op… Het wordt persoonlijker.


Steeds meer juristen zien de carrière als een verlengde van hun leven. De zoektocht naar geluk, voldoening, balans en wat echt bij je past is belangrijk. Daarbij is richting bepalen, focus houden en dichtbij jezelf blijven in onze turbulente aandachteconomie een uitdaging. 


De populariteit van Tony Robbins, Simon Sinek, Ben Tiggelaar, The School of Life,  zenboeddhisme,  mindfulness, yoga, voeding, vitaliteit, timemanagement groeit exponentieel. Deze persoonlijke zoektochten zijn ook regelmatig onderwerp tijdens de adviesgesprekken die ik met juristen voer.


Naast grote en open vragen sparren we over meer concrete vragen:


“Wat voor functie vind jij bij mij passen als je mijn verhaal zo hoort?”

“Ik twijfel of ik de advocatuur moet verlaten, wat adviseer je mij?”

“Denk je dat deze functie als legal counsel goed bij mij past?”


Gedurende je carrière komen soortgelijke vragen op diverse momenten en in verschillende vormen op. Hoe is dit voor jou?


Zelf heb ik de behoefte naar meer inzicht in mezelf ervaren toen ik voor de keuze stond al dan niet de advocatuur te verlaten. Tot die tijd had ik mezelf kennis en kunde bijgebracht om vooral aan andermans vragen te voldoen in plaats van naar mijn motivatie te kijken. Het werd tijd voor mij om de regie in handen te nemen en te weten waarom ik voor een bepaald kantoor, bedrijf of zelfs vakgebied zou kiezen.


Zoals ik eerder schreef heb ik toentertijd veel aandacht besteed aan het verkrijgen van zelfinzicht door adviesgesprekken en assessments. Daardoor leerde ik waar mijn aangeleerde gedrag, mijn natuurlijke kracht én mijn natuurlijke potentieel ligt. Het werd toen en het is voor mij duidelijk waar ik mijn energie in kan steken om zo veel mogelijk uit mezelf te halen. Deze wetenschap, dat je je waardevolle tijd stopt in initiatieven die direct positieve impact hebben op je persoonlijke ontwikkeling geeft me veel energie. Hier heb ik nog steeds veel profijt van.


Wil jij meer inzicht in jezelf, weten wat bij je past en waar je natuurlijke kracht ligt? Ik help je er graag bij!


Leuk van je te horen!


wouter@metztalentmanagement.nl / +3164694588042 keer bekeken

© 2019 - METZ TALENT MANAGEMENT